Harkittu äänimaisema on osa viimeisteltyä sisustusta

Sisustussuunnittelun ajatellaan tyypillisesti koskevan värejä, kalusteita ja tekstiilejä. Äänimaailma jää monesti vähemmälle huomiolle. Useimmiten akustiikkaan kiinnitetään huomiota vasta siinä vaiheessa, kun on ongelma, kertoo Laakso. Tilassa kaikuu, äänet häiritsevät, puheesta ei tahdo saada selvää.

Tilan koko ja muoto sekä akustoivan materiaalin määrä ja sijoittelu vaikuttavat ratkaisevasti ääniolosuhteisiin. Ääntä imevät pinnat ja materiaalit vähentävät epämiellyttävää kaikua, hidastavat äänen etenemistä ja vaimentavat ääntä.

– Ideaalitilanteessa akustiikka otetaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa, jolloin on mahdollista verrata eri materiaalien ominaisuuksia ja tarkastella tilaa kokonaisuutena. Tällöin myös tekstiilien huoneakustiikkaan tuoma lisäarvo voidaan ottaa huomioon jo suunnittelijan työpöydällä, sanoo Laakso.

Toimiva ja harkittu äänimaisema on aina suunnittelun, oikeiden materiaalivalintojen ja teknisten ratkaisujen summa.

Käsityön arvostus yhdisti Eurokankaan ja Hyssnyn

Pliseeratusta villakankaasta tehdystä akustiikkataulusta se alkoi nelisen vuotta sitten.

– Se oli ensimmäisiä yhteisiä projekteja, jossa Hyssny osoitti pystyvänsä tekemään jotakin todella spesiaalia asiakkaan toiveesta. Pitää todella osata arvostaa käsityötä, että sellaiseen pystyy. Tuote ei synny ihan muutamassa minuutissa.

Tänä päivänä Hyssny-tuotteet ovat vakiintuneet osaksi Eurokankaan kokonaisvaltaisen tekstiilisisustamisen valikoimaa, ja yhteistyö yritysten välillä on tiivistä. Käsityön arvostus ei suinkaan ole ainoa yrityksiä yhdistävä tekijä. Molempien arvoissa korostuvat myös suomalainen suunnitteluosaaminen, erinomainen asiakaspalvelu ja korkea laatu.

– Meille on tärkeää, että Eurokankaan edustamien toimittajien arvomaailma ja laatu näyttäytyvät samanlaisena kuin mitä vaadimme omilta tuotteiltamme. Sillä on iso merkitys, painottaa Laakso.

– Hyssnyn tapauksessa on ollut alusta asti helppo olla edustamassa heidän tuotteitaan, sillä ne ovat todella laadukkaita ja kauniita. Ja todella toimivia. Siellä ei ole tingitty mistään, eikä olla lähdetty siitä, että voitaisiin jossain tehdä halvemmalla.

Yksilöllisten sisustusratkaisujen arvostus selvässä nousussa

Eurokangas on suomalainen perheyritys jo kolmannessa polvessa. Tekstiilisisustamiseen erikoistunut yritys on kaunistanut koteja ja työpaikkoja vuodesta 1945 lähtien. Vuosien varrella yrityksen tarjooma on kasvanut kankaista kohti entistä kokonaisvaltaisempia sisustusratkaisuja.

– Viihtyisyyteen halutaan panostaa entistä enemmän niin kodeissa kuin työpaikoillakin, ja persoonallisten sisustusratkaisujen arvostus on selvässä nousussa, kertoo Laakso.

Laakson vastuulla on Eurokankaan projekti- ja tukkumyynti. Projektimyynnissä tuote ei koskaan ole vakio. Olipa kohteena toimisto, koulu, sairaala tai hotelli, yksilölliset sisustukset toteutetaan mittatilaustyönä, avaimet käteen. Suunnittelun tavoitteena on luoda toimiva ja viihtyisä kokonaisratkaisu, joka tukee asiakkaan liiketoimintaa. Tekstiileillä voidaan vaikuttaa myös tilan visuaalisuuteen, lämmön- ja valonhallintaan sekä akustiikkaan. Rajattomat mahdollisuudet tuottaa iloa erilaisiin ympäristöihin inspiroi Laaksoa.

– Tämä on visuaalisesti ihana maailma – kaikki mitä me teemme, on poikkeuksetta kaunista!

 

Teksti: Riitta Birkstedt / SIGNIFIED Oy
Kohdekuvat: Jarno Terho / Terhomedia

 

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Tilaa uutiskirje

Koliseeko konttorilla tai kotona?
Kiinnostaako akustiikka ja kauniit ratkaisut?

Jos haluat akustiikan uusimmat tuulet ja toimivimmat ratkaisut suoraan sähköpostiisi, liity listallemme. Poistua voit helposti, milloin tahansa.


Ja siis, mehän emme metelöi turhaan. Koska rakastamme kaunista hiljaisuutta.

Ota yhteyttä ›