Palapeliä paremman työelämän puolesta

Monitilaympäristöt ja erilaiset joustavat toimitilaratkaisut ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina. Yhä harvempi valitsee toimitilastrategian, jossa jokaisella on kiinteä työpiste. Avoin tilaratkaisu, jossa on rajallinen määrä kiinteitä seiniä, muokkautuu kevyesti vaihtuvien tilanteiden ja tarpeiden mukaan. Samalla se haastaa toimitiloja suunnittelevat yritykset kiinnittämään aikaisempaa enemmän huomiota työtilojen ääniolosuhteisiin ja viihtyisyyteen.

Huoneakustiikka ja tilojen välinen äänieristys on tärkeä osa hyvinvointia tukevan työympäristön suunnittelua. Mitä enemmän työpisteitä samaan tilaan sijoitetaan, sitä suurempi riski toiminnasta syntyvän äänen aiheuttamille häiriölle. Paitsi työpisteiden määrä, myös erityyppiset käyttäjät ja toiminnan luonne vaikuttavat kokonaisuuden toimivuuteen. Vetovoimaisten työskentelytilojen suunnittelu onkin palapeliä, jossa on huomioitava niin inhimilliset kuin rakenteellisetkin tekijät.

Viihtyisät työskentelytilat inspiroivat tuloksiin

Arkkitehti Anniina Savisalo suunnittelee toimitiloja työkseen Turun Teknologiakiinteistöillä Tiedepuiston ytimessä. Tilasuunnittelu lähtee aina asiakkaan tarpeesta.

Unelmamme on, että jokainen ihminen saisi työskennellä ympäristössä, joka inspiroi ja kannustaa ylittämään itsensä, kertoo Savisalo.

Laadukkaat ja viihtyisät tilat ovat olennainen osa työpaikan vetovoimaa ja työssäjaksamista. Tilojen suunnittelun helpottamiseksi Teknologiakiinteistöt tarjoaa asiakkailleen valmiita sisustuskonsepteja, joissa kaluste-, valaisin- ja pintamateriaalivalinnat on mietitty valmiiksi. Sisustuskonseptista riippuen tilaan voidaan luoda hyvin erilainen tunnelma aina ylellisestä rentoon ja vauhdikkaasta rauhalliseen.

Myös ääniolosuhteilla on merkittävä vaikutus asiakkaan kokemukseen tilan viihtyisyydestä ja miellyttävyydestä, sanoo Savisalo.

Arkkitehdin ja rakennuttajan näkökulmasta akustiikka on asia, jossa ei voi antaa edes mahdollisuutta epäonnistumiseen. Siksi äänenhallintaan ja sen visuaalisuuteen on tärkeä kiinnittää huomiota jo aikaisessa vaiheessa suunnitteluprosessia.

Kokonaisvaltaista suunnittelua asiakas edellä

Teknologiakiinteistöjen asiakaskunta koostuu mitä erilaisimmista toimijoista, joista jokainen tuo myös oman äänimaailmansa mukanaan. Jotta toimitilat tukisivat tuloksellista työskentelyä ja työpaikalla viihtymistä, on tilaratkaisut suunniteltava kokonaisuutena. Optimaalisen kokonaisratkaisun suunnittelussa Savisalo luottaa Hyssnyyn.

Kun haetaan myös visuaalisesti laadukasta akustointiratkaisua ja kokonaisuudessa on useampia palasia, Hyssnyn kanssa on helpoin toimia. Suunnittelua ei lähestytä niinkään joku tietty tuote edellä vaan kokonaisvaltaisemmin, myös tavoiteltu fiilis mielessä.

Jos valmista tuotetta ei ole, ratkaisua lähdetään ideoimaan yhdessä käyttäjän toiveet ja tilojen erityispiirteet huomioon ottaen.

Hyssnyn halu kehittää tuotteita ja palvella asiakasta on ainutlaatuinen. Uusia ajatuksia otetaan vastaan hienosti ja villeimpiäkin ajatuksia kuunnellaan. Mahdotonta ei ole olemassakaan, iloitsee Savisalo.

Hyssny on yksilöllisen design-akustiikan suomalainen edelläkävijä. Suunnittelemme ja toteutamme kauniita ja ekologisesti kestäviä sisustusratkaisuja äänenhallintaa vaativiin tiloihin, kuten toimistoihin, oppimisympäristöihin ja julkitiloihin. Valmistamme tuotteemme käsityönä Turussa.

Lisätiedot: Tiina Alho, p. 050 533 1470

Teksti: Riitta Birkstedt / SIGNIFIED Oy, Kuva: Turun Teknologiakiinteistöt Oy

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Tilaa uutiskirje

Koliseeko konttorilla tai kotona?
Kiinnostaako akustiikka ja kauniit ratkaisut?

Jos haluat akustiikan uusimmat tuulet ja toimivimmat ratkaisut suoraan sähköpostiisi, liity listallemme. Poistua voit helposti, milloin tahansa.


Ja siis, mehän emme metelöi turhaan. Koska rakastamme kaunista hiljaisuutta.

Ota yhteyttä ›